Izvor:
12.12.2016 u 19:45
0

LEDENI TALAS U SRBIJI: Evo kad će pasti prvi sneg i šta nas čeka za Novu godinu!

Prema nagoveštajima vremena za narednih mesec dana postoje uslovi da će sneg padati tokom dva dana pre dočeka nove godine, kao i prvog dana Nove 2017.

Za sada postoje uslovi za padavine 29. i 30. decembra, dok se 31. decembra očekuje suvo vreme, a onda ponovo postoje uslovi 1. januara za padavine. Da li će to biti sneg ili kiša zavisi od toga u koje doba dana bi do padavina došlo. Ako pada noću ili tokom jutra, kada su temperature niže moguć je sneg, a ako pada oko podneva kada su temperature najviše tokom dana, moguća je kiša – objašnjavaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prvih dana januara očekuje se suvo vreme, dok bi naredne padavine bile moguće od 3. ili 4. januara. Temperature će u Srbiji biti u granicama normale, jutra nešto hladnija od -5 do dva stepena Celzijusovih, a dnevna od nula do osam stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, prvi sneg u Beogradu moguć je već u noći između srede i četvrtka.

Ukoliko bude padao, to će biti u malim količinama, tek da zabeli na travnjacima, i neće se dugo zadržati – kažu iz RHMZ-a

Naoblačenje i zahlađenje koje će danas ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne delove, u toku dana će se proširiti i na ostale krajeve uslovljavajuci mestimicno kišu, a u brdsko-planinskim predelima sneg.

Posle podne i uveče, pojava snega je ponegde moguća i u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije, dok se na severu očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Padavine će biti slabog intenziteta, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.Vetar umeren i jak, severozapadni, uveče i tokom noći na istoku povremeno sa udarima olujne jačine.Jutarnja temperatura od minus četiri do šest stepeni, najvisa dnevna od pet do 10 stepeni.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno i malo hladnije, od sredine dana povremeno slaba kiša.Vetar umeren i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura oko četiri a najviša dnevna oko osam stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u utorak će biti malo i umereno oblačno i hladno, u većini krajeva suvo, samo na jugoistoku još ujutru ponegde sa slabim snegom. U sredu jutro će biti hladno sa slabim i umerenim mrazem i maglom mestimicno, tokom dana pretežno sunčano.

Posle podne i krajem dana na severu, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak u ostalim krajevima novo prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.Zatim, do kraja perioda suvo i uglavnom sunčano sa hladnim i mestimično maglovitim jutrima i temperaturom malo ispod proseka za ovo doba godine.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter