Izvor:
15.12.2016 u 15:38
0

AMSS upozorava: Magla otežava saobraćaj, a u mnogim delovima Srbije i sneg!

Saobraćaj na putevima u Srbiji jutros otežava magla, a slab sneg trenutno pada na području centralne i južne Srbije, saopštio je AMSS.

Tokom dana očekuje se pretežno oblačno vreme sa maglom i sumaglicom, u pojedinim krajevima Srbije i sa slabom kišom koja će preći u slab sneg.

U planinskim predelima očekuju se snežne padavine.

Magla ometa i otežava vožnju posebno u jutarnjim, ali i večernjim satima, kada treba povećati oprez i držati veće odstojanje u odnosu na
druge učesnike u saobraćaju.

Slab sneg trenutno pada na području centralne i južne Srbije, a zbog moguće pojave poledice na putevima usled niskih temperatura i vlažnih i klizavih kolovoza, koja može biti uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda, na vozače se apeluje da voze savesno i u skladu sa propisima, posebno na putevima u planinskim predelima gde je upotreba zimske opreme obavezna.

Posebnu pažnju potrebno je obratiti i na deonicama na kojima se izvode radovi, a na kojima važi poseban režim odvijanja saobraćaja.

Od danas, na obilaznici oko Beograda, u zoni ispred i iza tunela Straževica, u vremenskom periodu od 9.30 do 17.30 časova,
izvodiće se radovi interventnog održavanja putne ITS opreme.

Radovi će se obavljati van saobraćajnih traka, pored bankine puta i neće uticati na odvijanje saobraćaja. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacjom i opremom.

U okviru radova na izgradnji auto-puta E-763 Beograd-Požega, doćiće do izmene režima odvijanja saobraćaja na deonici između

Obrenovca i Uba, kao i na putu II B reda broj 361 od Lajkovca ka Ljigu.

Predviđeno je postavljanje privremene saobraćajne signalizacije do 31.marta sledeće godine.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Auto-moto savez Srbije AMSS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter