MINISTARSTVO PROSVETE: Ðačke ekskurzije da budu bezbednije i jeftinije

 

ekskurzija

 

Ministarstvo prosvete predložiće da se đački turizam tretira posebno u Zakonu o turizmu, kako bi ekskurzije bile bezbednije i jeftinije, najavio je danas predstavnik tog resora Bogoljub Lazarević i dodao da će uskoro biti donet i novi Pravilnik o nastavi u prirodi.

On je naglasio da se ne mogu izjednačiti putovanja dece i odraslih, jer su putovanja dece specifična.

"Tu se posebna pažnja mora obratiti i na bezbednost putovanja i na cenu. Razgovaraćemo sa Ministarstvom turizma, turističkim agencijama, Privrednom komorom Srbije da se dođe do pravila koja su specifična i koja bi bila deo Zakonu o turizmu", rekao je Lazarević.

On je najavio i novi pravilnik sa kriterijumima kada je nastava u prirodi u pitanju, koji će precizno definisati kakve prostorne uslove mora da ima smeštaj u prirodi.

"Nastava u prirodi često se održava u neadekvatnim objektima. Imamo plan da ubrzo donesemo pravila koja će propisati kakve prostorne uslove treba da ima smeštaj u prirodi", naglasio je on.

Upitan da li ministarstvo zabrinjava činjenica da je prošle godine prilikom pregleda autobusa pred ekskurzije isključeno 13 autobusa iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, a deset vozača zbog pijanstva, on je rekao da taj podatak uznemirava, ali i ohrabruje.

"Ohrabruje jer znamo da se škole pridržavaju Pravilnika o đačkim ekskurzijama i dobro je da je isključeno 13 autobusa, jer da su otišli na pitovanje imali bi veći problem i veći rizik", kazao je Lazarević i dodao da ministarstvo insistira na bezbednosti učenika.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/24sata_HR

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro