Izvor:
24.12.2016 u 04:41
0

Identifikovani pomoču interneta: Najezda insekata u valjevskoj bolnici, dušeci u kojima su bili moraju biti SPALJENI!

Stenice na odeljenju ortopedije valjevske bolnice otkrile su medicinske sestre u trećoj smeni. Dušeci u kojima su se stenice pojavile biće spaljeni.

Pacijenti na odeljenju ortopedije žalili su se na crvenilo na koži i nesnosan svrab, a u prvi mah se pomislilo da je u pitanju šuga. Međutim, najezdu insekata, koji su aktivni samo noću kada sisaju krv domaćinima, otkrile su medicinske sestre, saznaje "Blic".

– Kompletna treća smena je koristeći internet i uhvaćenu bubu našla, uporedila i došla do saznanja da se radi o krevetskim stenicama, a ne o šugi – kaže naš izvor iz Opšte bolnice.

Bolničko rukovodstvo potom je potvrdilo pojavu dosadnih insekata i donelo odluku da odeljenje ortopedije bude zatvoreno, da se lakši i pokretni pacijenti otpuste na kućno lečenje uz preporuku da odeću u kojoj su bili na lečenju spale, a oni teži da se premeste na druga odeljenja. Sumnja se da je stenice u svojoj garderobi na ovo odeljenje doneo neko od pacijenata. Taj pacijent je najverovatnije imao prelom, zbog čega nije prošao uobičajenu trijažu na prijemu kako bi odmah bio zbrinut, već je u svom odelu smešten u bolnički krevet.

– Sanitarno-higijenska situacija u bolnici je zadovoljavajuća, a pojava stenica je izolovan slučaj koji se retko dešava. Dušeci sa odeljenja ortopedije biće spaljeni na deponiji kako ne bi bili ponovo u upotrebi i tako se dalje rasejavali insekti – kaže načelnica sanitarne inspekcije dr Branka Miholjčić. Ona dodaje da će početi i kompletna dezinsekcija odeljenja ortopedije.

Kako protiv stenica

Ako se stenice pojave u privatnim kućama, stručnjaci savetuju upotrebu preparata na bazi fermentina, kao što je "intoks" prašak.

– Stenica je poznata po izdržljivosti. Može da ne jede i ne pije danima, a samo jedna stenica godišnje može na svet da donese skoro 400 jedinki. Neophodna je dezinsekcija celog prostora gde je uočena stenica – kaže Vladimir Ilić iz firme DDD.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter