Izvor:
28.12.2016 u 19:07
0

Ministarka Mihajlović o budućem radu Saveta za populacionu politiku: PROTIV ZABRANE ABORTUSA!

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je izjavila danas da će vlada sprovesti aktivnosti i stvoriti uslove da se više dece rađa u Srbiji, ali ne tako što će zabraniti abortus.

Savet za populacionu politiku, koji operativno vodi ministarka bez portfelja Slavica Ðukić Dejanović, u narednih mesec dana napraviće plan aktivnosti za povećanje nataliteta u Srbiji, rekla je Mihajlović odgovrajući na pitanja novinara.

Tek smo formirali Savet za populacionu politiku, koji vodi ministarka Ðukić Dejanović i to je prvi put da vlada ima ministarstvo koje se bavi samo time. Cilj su i rezultati, ali neće se videti za godinu, dve ili tri već za desetak godina, ako budemo vredno radili i tačno znali šta hoćemo – rekla je Mihajlović.

Ona ističe da je cilj da se pomogne i stvore uslovi da se rađa više dece u Srbiji.

"Ali, to svakako nećemo raditi nikakvom vrstom zabrane, nego upravo da sagledamo sve problemme koji utiču na populacioni politiku, nije to pitanje samo novca već i drugih faktora da li će se deca rađati. Očekujemo u narednih mesec dana, u dogovoru sa Ðukić Dejanović da stavimo sve na sto i vidimo šta nam je činiti", dodala je Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter