Izvor:
14.05.2016 u 14:08
0

DANAS JE NAJVEĆI HRIŠĆANSKI PROROK: Evo šta NIKAKO ne bi trebalo da uradite

Rođen šest vekova pre Isusa Hrista u selu Anatotu, u blizini Jerusalima, Sveti prorok Jeremija je hrišćanski svetitelj i jedan od najvećih proroka. Dar prorokovanja prepoznao je u svojoj 15-oj godini, od kada i počinje da proriče.

Caru Joakimu proreče da će njegov pogreb biti, kao da je magarac, odnosno da će njegovo telo izbaciti van Jerusalima, i da će se vući po zemlji bez pogreba. Zbog ovoga je završio u tamnici, gde nije mogao da piše pa je zvao Varuha, kome je diktirao svoja proročanstva. Car Joakim kada je video tu hartiju, bacio ju je u oganj. Ubrzo je sveti Jeremija izbavljen iz tamnice, a na Joakimu se ispunilo ono što je rekao. Pored toga, proricao je da će car Jehonije završiti u Vavilonu i umreti sa celom svojom porodicom, kao i da će Judejsko carstvo biti napadnuto.

Veruje se da je Jeremija zaštitnik zmija otrovnica, pa se na današnji dan ne radi ništa iglom i koncem, kako se zmije ne bi pojavljivale leti, dok se u nekim krajevima veruje da se na današnji dan ne valja češljati.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/SRBI CH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter