Izvor:
08.01.2017 u 17:05
0

Ruski voz Beograd – Kosovska Mitrovica: PRVO PUTOVANJE od Srpske Nove godine!

Na direktnoj liniji Beograd-Kosovska Mitrovica saobraćajaće najnoviji voz iz Rusije, koji će na svoje prvo putovanje krenuti za Srpsku Novu godinu, najavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

"Za Srpsku Novu godinu premijerno kreće voz Beograd-Kosovska Mitrovica. On će ići rutom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica. To će biti brzi voz, neće stajati kod svake ćuprije", rekao je Ðurić gostujući na televiziji Pink.

On je naglasio da se direktna linija Beograd-Kosovska Mitrovica uspostavlja prvi put posle rata.

Đurić je dodao da će cena karte biti povoljnija nego autobuska.

Prema njegovim rečima, reč je o najmodernijem vozu koji je dekorisan motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

"Spolja je brendiran srpskom zastavom i nazivima najlepših srpskih crkava, manistara i srednjevekovnih gradova na KiM", zaključio je Ðurić i dodao da je u pitanju rad umetnika Andreje Vasiljevića.

On je prognozirao da će među glavnim korisnicima voza biti studenti iz raznih delova Srbije, koji studiraju na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici.

Ðurić je podsetio da je 12.000 studenata trenutno na Univerzitetu u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici gde, naglasio je, postoji treći po veličini studentski grad u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter