Izvor:
15.05.2016 u 21:10
0

OBELEŽEN DAN PORODICE: Prigodan program u velikom broju gradova Srbije

Međunarodni dan porodice obeležen je danas prigodnim programima u velikom broju gradova i opština u Srbiji a na Trgu Republike u Beogradu obeležen je pod sloganom "Porodica – moja luka", gde su roditelji sa decom učestvovali u brojnim zajedničkim igrama.

Mališane su zabavljali animatori, deljeni su im baloni, a deca i roditelji zajedno su učestvovali u radionicama i pisali porodične poruke.

Manifestaciju je organizovala Kancelarija za ljudska i manjinska prava, a direktorka Suzana Paunović poručila je da treba negovati i jačati porodicu i da je ona luka za svakog od nas, mesto odakle polazimo i gde se uvek vraćamo.

– Svako od nas nosi vrednosti iz porodice, stavove, naravno na osnovu tih vrednosti gradimo i društvo u kome živimo. Zato na ovaj dan želimo da podsetimo koliko je važno da gradimo jaku, čvrstu porodicu – naglasila je.

Ona je dodala da moramo biti posvećeni negovanju i jačanju porodice, da treba negovati porodične vrednosti, međugeneracijsku solidarniost i na današnji dan setiti se roditelja, dece, prijatelja, rođaka.

– Nastavljeno je da se radi i na dodatnim uslugama za pružanje podrške porodicama u krizi, a posebno ohrabruje činjenica da je veliki fokus stavljen na problem nasilja, kako nasilja u porodici tako i vršnjačkog nasilja – navela je.

Ona je naglasila da se mora više raditi na podsticajnim merama koje stimulišu rađanje i dodala da je od 2013. do 2015. godine rastao broj dece koja se rađaju u Srbiji, ali da je rastao i broj onih koji umiru.

Obeležavanje Međunarodnog dana porodice, ustanovile su UN 1993. godine, a u svetu se taj dan obeležava od 1994. godine.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter