Izvor:
15.01.2017 u 18:35
0

UPOZORENJE RHMZ: Stiže novi ledeni talas, evo kakav minus nas čeka!

U većem delu Srbije od sutra se očekuju ledeni dani, a do četvrtka će povremeno biti sneg, dok će od petka biti suvo uz delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naredne sedmice, od 16. do 22. januara, u većini mesta u Srbiji očekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom od -10 do minus četiri, lokalno i nižom. Najviše dnevne temperature kretaće se od minus četiri do nula stepeni.

U Srbiji će sutra ujutro ponegde po kotlinama i u nižim predelima biti magla, a naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada u toku dana proširiće se na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar će biti slab i umeren, istočni, a u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama u pojačanju. Najniža temperatura biće od -12 do minus četiri, a najviša od minust tri do jedan stepen.

U Beogradu će sutra ujutro u pojedinim delovima grada biti magla. U toku dana pretežno oblačno, pre podne suvo, posle podne i uveče povremeno slab sneg. Vetar slab i umeren, istočni, posle podne u pojačanju. Najniža temperatura oko minus četiri, na periferiji do minus sedam, dok će najviša biti oko nule.

Od početka sledeće nedelje, pa sve do četvrtka, povremeno će padati sneg, dok će u nižim predelima doći do manjeg povećanje visine snežnog pokrivača. Na planinama se očekuje jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara.

Od petka, 20. januara, biće suvo uz delimično razvedravanje, navodi RHMZ.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter