Izvor:
04.02.2017 u 16:18
0

Proradila SAVEST: Majka petoro dece vratila se u porodilište po napuštenu bebu!

Majka koja se porodila u Ginekološko-akušerskom odeljenju bolnice u Vranju pa pobegla, a sina ostavila, vratila se juče po malog Bogdana kojeg je rodila na Bogojavljenje.

Ona je juče sa suprugom došla po svoje, inače, peto dete, koje je ostavila najverovatnije zbog teške finansijske situacije.

Mališan je bio miljenik zaposlenih u bolnici koji su brinuli o njemi otkako mu je majka otišla, pa su se juče kada su se pojavili roditelji smenjivali suze i smeh.

Roditelji nisu hteli da govore šta ih je nateralo da ostave tek rođeno dete, ali su zahvaljujući zaposlenima u Centru za socijalni rad shvatili da će njemu, ipak, biti najbolje u svojoj porodici.

Doktorka Danijela Krstić, pedijatar-neonatolog, koja 15 godina radi na ovom odeljenju, kaže da je bilo više slučajeva da se bebe ostave u porodilištu. Uglavnom je reč o socijalnim slučajevima, majke nemaju uslova da čuvaju decu, pretežno je reč o višerotkinjama, a bilo je i onih koje su ostavljale decu rođenu u vanbračnoj zajednici. Neke su se i vraćale po njih.

Ipak, uvek kažemo majka je ostavila dete, ali ja ne pamtim da je nekada došao otac ili neki drugi član porodice po njih, tako da su ta deca obično ostavljena od svih – kaže ona.

Telegraf.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter