Izvor:
11.02.2017 u 15:38
0

POSAO SLAMKA SPASA: Zaposleno 30 žena iz sigurne kuće!

U poslednjih godinu i po dana oko 30 žena koje su bile žrtve porodičnog nasilja i smeštene u Sigurnoj kući našle su posao.

Kordinator Sigurne kuće Vesna Stanojević kaže da je zaposlenje jedini način da žene žrtve porodičnog nasilja započnu novi život.

Utočište od nasilnika u Sigurnoj kući potražile su žene različitog nivoa obrazovanja od onih koje imaju samo osnovnu školu do žena koje su magistri i dokotori nauka.

"Za sve ove godine bilo je žena potpuno različitih profila. Suština je u tome da one počnu da rade", naglasila je Stanojević za RTS.

Do sada su žrtve nasilja posao nalazile na naplatnim rampama, a Stanojević ističe da su to poslovima kojima su one veoma zadovoljne, kao i da rade u štamparijama.

Stanojević podseća da grad Beograd organizuje kurseve za žene žrtve nasilja kako bi lakše mogle da se zaposle.

"Njima odgovaraju svi poslovi koji mogu da obezbede sredstva za život za njih i decu", zaključuje Stanojević.

Izvor: Tanjug
Foto: havenhousefsc.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter