Izvor:
22.02.2017 u 20:47
0

BROJ 555-333 KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Krije zastrašujuću poruku! (VIDEO)

Sigurno ste primetili da društvenim mrežama poslednjih dana kruži broj 555-333 i zapitali se šta on znači i čime je izazvao masovnu histeriju. Njegov tvorac je izvesni Miroljub Petrović, direktor Centra za prirodnjačke studije, koji je svojim gostovanjem u jednoj emisiji u trenutku uspeo da pokrene pravu buru na internetu.

Nasumični broj izgovorio je u trenutku iznošenja svojevrsnog programa za rešavanje kriminala. Osim borbe protiv narkomanije, Petrović je izneo svoje stavove i na teme religije, istorijske spone Srba i Albanaca, obrazovanja i prosvete, te je tako sa javnošću podelio da je svog sina častio preskupim mobilnim telefonom kada je odlučio da napusti srednju školu, jer misli da je ona "debilna".

Tu nije bio kraj njegovim kontroverznim izjavama, pa se osvrnuo i na Srđana Aleksića, Srbina iz Trebinja koji je poginuo spasavajući život svog sugrađanina muslimana od batinanja, nazvavši ga narkomanom i švercerom.

Ipak, najveću pažnju izazvao je detaljni plan koji je izneo, a koji obuhvata "uzimanje pravde u svoje ruke" i aktivnu borbu običnih ljudi protiv uličnog kriminala. Naime, Petrović je pojasnio plan o naoružavanju naroda i preuzimanju posla policiji, tako što bi svaka mesna zajednica uvela dežurstva. Svaka porodica bi tokom jedne nedelje bila dežurna, a onda bi neko pozvao njih ili neki univerzalni broj, tj. kako je naveo 555-333, i prijavio da se u njihovoj ulici nešto dešava. Prema Petrovićevom planu, dežurni građani bi odmah potrčali na to mesto i priveli osumnjičenog.

Kada bi ih dežurni s linije 555-333 priveli, objasnio je dalje, zločinci bi odmah išli pred sudiju i imali bi samo sat vremena da pozovu advokata, pošto bi i sudovi radili 24 sata nedeljno. Ukoliko su prodavali drogu, odmah bi, kako je naveo, "išli pod mač, da ne bi trošili metke". Ukoliko bi advokat pokušao da ih brani, završio bi kao i oni, zaključio je Petrović.

Svi njegovi stavovi izazvali su pravu buru u javnosti, dok su društvene mreže celu situaciju odmah okrenule u svom stilu, te tako poslednjih dana na Fejsbuku i Tviteru gotovo da ne možete a da ne naletite na status u kojem se, u šaljivom tonu, pominje čuveni "Petrovićev broj" 555-333.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/Živomanija Anđusizam i Ludovanizmi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter