Izvor:
23.02.2017 u 17:59
0

Konačno lepa vest: SVETSKA BANKA DAJE 47 MILIONA EVRA ZA SRPSKE VRTIĆE!

Odbor direktora Svetske banke odobrio je 47 miliona evra za projekat Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje (IPOIV) u Srbiji, koji se realizuje u saradnji sa "Novak Đoković fondacijom", zahvaljujući čemu će broj mesta u predškolskim ustanovama u našoj zemlji biti povećan za oko 17.000.

Kako je saopšteno iz Svetske banke, Srbija se pridružila vodećim zemljama u svetu koje su posvećene ranom razvoju dece, finansirajući aktivnosti koje će doprineti boljem uspehu dece, povećanju konkurentnost srpske privrede na duži rok, njenom rastu i otvaranju novih radnih mesta.

– Činjenica da 25 odsto dece širom sveta nema priliku da se razvija predstavlja globalnu krizu koja preti da mlade zarobi u siromaštvu i pre nego što proslave peti rođendan – rekao je predsednik Svetske banke Džim Jong Kim.

Ulaganje u dečije obrazovanje i vaspitanje, kako je istakao, ne radi se samo zato što je to dobro, već i zato što to podiže konkurentnost.

– Uz rani podsticaj, dobru ishranu i redovan odlazak u predškolske ustanove deca više nauče i više zarađuju kad odrastu – naveo je Kim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter