Izvor:
28.02.2017 u 23:12
0

IMATE NEOSTVARENU ŽELJU? Danas obavezno uradite ovo i ako verujete, ništa nije nemoguće!

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave dan posvećen Svetom apostolu Onisimu, čoveku čiji život najbolje svedoči o tome da, kada se u nešto veruje i na tome marljivo radi, ništa nije nemoguće.

Prema legendi u koju veruju svi hrišćani, osim dvanaest velikih apostola koji su poznavali Isusa i bili njegovi prvi učenici, Bog je izabrao još sedamdeset drugih apostola koji će propovedati Jevanđelja i širiti hrišćanstvo. Jedan od tih „malih apostola“ bio je i Sveti Onisim.

Priča kaže da je Onisim bio rob jednog uglednog i bogatog čoveka u Frigiji pre nego što je pobegao u Rim i, čuvši Jevanđelje od apostola Pavla, poželeo da postane hrišćanin. Krstio se, a kako je ubrzo i njegov vlasnik postao hrišćanin, njih dvojica su se izmirili i postali prijatelji i bliski kao braća.

Sveti Onisim kasnije je postao episkop i dugo je i pravedno vodio hrišćansku zajednicu. Već kao starac, u vreme Trajanovog gonjenja, uhapšen je i doveden u Rim gde je, nakon što je odbio da se odrekne Hrista, ubijen. Prema predanju, njegovo telo je uzela neka bogata žena i sahranila ga u srebrnom kovčegu 109. godine.

Imate neostvarenu želju? Idite danas do crkve i pomolite se ovom svetitelju. Njegov život uči da ništa nije nemoguće i da je, uz pomoć i blagoslov Hrista, svaki san dostižan i ostvariv.

Srbijajavlja.rs
Foto: Verski kalendar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter