Izvor:
03.03.2017 u 20:38
0

Hemičari tvrde: HIPP KAŠICE ZA BEBE IZAZIVAJU RAK!

Arsen koji je pronađen u pirinčanim kašicama za bebe HIPP austrijskog proizvođača, zbog čega ih je zabranilo Ministarstvo zdravlja, veoma je otrovan i ni po koju cenu ne bi smeo da se nađe u hrani a pogotovo ne u dečijoj upozorava profesor na Hemijskom fakultetu Petar Pfendt.

To je veoma rasprostranjena supstanca koje ima u vazduhu, zemlji i u vodi. Najugroženije su fabrike, pogoni gde se vrši proizvodnja, pa je dovoljan samo delić nepažnje da arsen zaluta u hranu, sokove, preparate… Spada u grupu otrova i ima kancerogeno dejstvo na ljudski organizam. Arsen je poznat kao tihi i spori izazivač kancera – ističe profesor Pfendt za informer.

Pedijatar Saša Milićević, takođe, ističe da arsen spada u otrove koji su štetni za sve organe.

Ne postoji doza u kojoj arsen nije opasan. Nema donje granice u kojoj nije štetan za organizam. I najmanja količina ovog otrova štetna je za ljude, a naročito decu – rekao je Milićević i dodao da mora da postoji veća kontrole dečije hrane kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija:

– U samo par meseci razmaka ponovo imamo skandal sa nedozvoljenim i otrovnim supstancama u dečijim kašicama. Kontrola tih proizvoda se podhitno mora pojačati. Deca koja jedu te kašice su u razvoju i štetne materije mogu biti destruktivne za njihov razvoj i zdravlje.

Početkom novembra prošle godine, u "Juvitaninim" kašicama pronađen je veži broj određenih vrsta pesticida nego što je dozvoljeno.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter