Izvor:
05.03.2017 u 22:18
0

POSLEDNJE ZBOGOM KAPETANU DARKU KOSTIĆU: Hiljadu ljudi ispratilo čoveka bez ijedne mrlje u karijeri!

Kapetan Darko Kostić (37) rodom iz Surdulice, koji je nastradao u eksploziji u Kragujevcu sahranjen je u nedelju na Novom groblju u tom gradu . Na večni počinak ispratili su ga supruga Marina, otac Stevan, brat Predrag predstavnici Ministarstva odbrane, pripadnici 4. brigade Kopnene vojske Srbije , prijatelji, ali i brojni građani Surdulice.

Kostić je sahranjen uz vojnu muziku i počasnu paljbu plotunom. Za sobom je ostavio četvorogodišnju ćerku. U porodičnom stanu u Surdulici od jutarnjih sati pristizali su rođaci, prijatelji kolege. Tuga, bol i jecaj za nastradalim kapetanom u dostojanstvenoj povorci do večne kuće.

Povorka je iz porodičnog stana krenula oko pola dvanaest ka Novom groblju. Kapetana je ispratilo preko hiljadu ljudi.

Opraštajući se od kapetana Darka Kostića general Zrnić napomenuo je da je Kostić bio najbolji u svojoj klasi na Vojnoj akademiji, u Beogradu, uzoran suprug i otac bez ijedne mrlje u svojoj karijeri.

U vojnom objektu u Kragujevcu u 28.februara se dogodila eksplozija u kojoj je, kako je najpre objavljeno, poginuo potpukovnik Miroslav Perišić, a u požaru je povređeno 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, Tela nestalih u
eksploziji među kojima je bio i kapetan Darko Kostić pronađena su 2. marta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Posmrtni ostaci trojice nestalih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu pronađeni su nakon
intenzivne potrage. Kapetan Darko Kostić je od 20. 09. 2014. godine obavljao dužnost načelnika Odeljenja za tehničko održavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont i održavanje ubojnih sredstava u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 2003. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru Tehnička služba Kopnene vojske. Tokom vojne karijere obavljao je više dužnosti i više puta je nagrađivan. Kapetan Kostić rođen je 1980. godine u Kragujevcu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter