Izvor:
10.03.2017 u 14:50
0

GROBLJE U MALOM MOKROM LUGU SE NELEGALNO ŠIRI: Grobno mesto prodaju za 100 do 150 evra po kvadratu!

Nekad seosko groblje u Malom Mokrom Lugu, nadomak auto-puta, u poslednje tri decenije nekontrolisano se i nelegalno širi, bez evidencije ko se sahranjuje i koliko grobnih mesta ima. Veliki broj grobova je pod vodom, zbog izlivanja kanalizacije, jer se prilikom sahranjivanja nije vodilo računa o ekološkim i sanitarnim uslovima zemljišta, tvrde predstavnici MZ Mali Mokri Lug.

Osim dve parcele u vlasništvu Opštine Zvezdara i Republike Srbije, nekoliko hektara zamljišta Mokrolužani prodaju komšijama za sahranjivanje i od toga dobro zarađuju.

Na manje od deset kilometara od centra grada, groblje u Malom Mokrom Lugu proširilo se bez ikakvog reda, a kraj se ne nazire.

Oni koji su imali zemljište u blizini prvog seoskog groblja, gde mesta za sahranjivanje nema gotovo tri decenije, prodaju grobna mesta za 100 i 150 evra po kvadratu, u zavisnosti od lokacije.

Od 2000. godine nemamo evidenciju ko se ovde pokopava, jer se sahrane vrše bez službenog lica, a grobna mesta trajno prodaju, što je protivzakonito – rekao je Saša Petrović u ime MZ Mali Mokri Lug.

Jedan broh grobnih mesta ušao je i u deo gde bi trebalo da se izgradi spoljna magistrala tangenta, čak je prešao i preko budućeg puta, pa je neminovno da će država imati troškove zbog silnih ekshumacija nelegalnih grobova.

Telegraf.rs / Večernje novosti
Foto:Twitter/sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter