Izvor:
11.03.2017 u 07:48
0

PRAVILA ZA CRNI SCENARIO: Ako je dobitnik umro, nagradu izvlače ponovo!

Slanje koverata sa fiskalnim računima za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ traje duže od mesec dana, pa neki od igrača koji su u njoj učestvovali nisu dočekali izvlačenje nagrada.

Ukoliko igrom sudbine baš koverat preminulog igrača bude izvučen iz mase od nekoliko miliona pristiglih koverata, nagrada neće pripasti njegovim naslednicima, već će biti vraćena u nagradni fond i ponovo dodeljena u nekom od narednih izvlačenja. Ukoliko učesnik nagradne igre podigne potvrdu o dobitku, pa umre pre nego što preuzme nagradu, ona ulazi u njegovu zaostavštinu.

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave objašnjavaju da je u ovakvim situacijama najvažniji tačan trenutak smrti.
Ukoliko je osoba po izvlačenju nagrade preuzela potvrdu o dobitku u Ministarstvu državne uprave i preminula pre preuzimanja nagrade, naslednici moraju da pokrenu ostavinsku raspravu i završe je u roku od 60 dana, koliko svaki dobitnik ima da preuzme nagradu. Ukoliko je osoba preminula pre preuzimanja potvrde o dobitku, ona samim tim nije mogla da prihvati nagradu i nagrada ne može da bude dodeljena, tako da će biti preneta u nagradni fond sledećeg ciklusa nagradne igre – kažu u ministarstvu.

Dobitnik u nagradnoj igri je dužan da se u roku od 30 dana od dana javnog objavljivanja imena dobitnika javi u Ministarstvo državne uprave i preuzme potvrdu o dobitku.
U roku od 60 dana od dana objavljivanja imena dobitnika u dnevnim novinama dobitnik je dužan da preuzme nagradu u skladu sa uputstvom koje će dobiti u ministarstvu, koje je priređivač nagradne igre – kažu u ministarstvu i dodaju da ukoliko dobitnici ne preuzmu nagradu u naznačenom roku, ona će biti preneta u nagradni fond sledećeg ciklusa nagradne igre.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter