Izvor:
13.03.2017 u 18:19
0

VAŽNO JE KO VAS ŠIŠA: Frizeri na dodatnim pregledima kako ne bi zarazili mušterije!

Od pre par meseci svi frizeri su obavezni da tokom sanitarnih pregleda odrade dodatne laboratorijske analize, što će ih koštati duplo više nego do sada.

Nije mi jasno zašto su sada uvedeni dodatni pregledi. Ranije su frizeri odlazili samo na pregled ruku i pluća, a od sada će biti obavezan i bris grla i nosa, kao i analiza uzorka stolice. Ipak naš posao nije vezan za hranu ili nešto delikatnije, zbog čega bi bila potrebna ovolika predostrožnost – smatra frizerka Lidija Nikolić.

Ona dodaje da će sadašnji pregledi gotovo duplo poskupeti i pita se šta rezultati obavljenih analiza mogu da im donesu.

Šta sad to znači? Da ako analize pokažu da imam neku bakteriju u nosu ili grlu, neću moći da radim – pita se Lidija Nikolić.

Ova promena, međutim, deo je pravilnika o obaveznim zdravstvenim pregledima određenih kategorija zaposlenih lica u objektima pod sanitarnim nadzorom, obaveznim i preporučenim zdravstvenim pregledima kojima podležu određene kategorije stanovništva. U njemu se detaljno navodi da su za frizere obavezni pregledi na oboljenja kože, noktiju i dlake, vidljive sluzokože i tuberkuloze, rendgensko snimanje pluća, laboratorijski bris ždrela i nosa i laboratorijski pregled stolice, a ovakvi sanitarni pregledi rade se na svakih šest meseci.

KAZNA ZBOG DUGIH NOKTIJU

Prve kazne su, navodno, već počele.

Koleginici je nedavno došla inspekcija i uručila joj kaznu jer je na zdravstvenom pregledu odbila da skrati nokte – žali se Lidija.

blic.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter