Izvor:
24.03.2017 u 23:20
0

DEVETOGODIŠNJA DEVOJČICA IZVUKLA OTROV: Ova riba izaziva paralizu i smrt, ali je jestiva!

Devetogodišnja Marijeta ulovila je danas s ocem u hrvatskom selu Tribunju otrovnu ribu fugu, a njen otac Filip Bolanča rekao je nam da je pre nekoliko godina i njegov sin ulovio istu ribu, te da su je odmah prepoznali, piše Šibenik.in.

Izgleda da je jedna od najotrovnijih riba na svetu, fugu,čiji je otrov tetrodotoksin, 1250 puta snažniji od cijanida, česta je pojava u Jadranu. Ako se njeno meso konzumira nestručno pripremljeno može rezultirati paralizom i smrću. Ipak, fugu je u Japanu skupi specijalitet kojeg pripremaju stručni kuvari.

– Danas smo se ćerka i ja uputili da lovimo, to je naša uobičajena zajednička aktivnost, kad ono Marijeta izvukla fugu. Odmah sam prepoznao da je to ta otrovna riba, jer mi je i sin pre četiri godine ulovio tu ribu isto ovde u Tribunju, izgleda da nam je to u porodici – ispričao je Filip Bolanča.

Ova riba se može naći i na crnogorskom primorju.

Šibenik. in

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter