Izvor:
28.03.2017 u 15:05
0

SRBIJA U ŠOKU: Devojčica (13) čeka da se porodi!

Primljena je u GAK „Narodni front“ i nalazi se u 38. nedelji. Ona i beba su dobro, ali buduća mama je preplašena. Otac deteta ima 15 godina

Devojčica stara tek 13 godina primljena je u subotu uveče u GAK „Narodni front“, gde će za dve nedelje postati majka, iako je još uvek i sama dete!

Ovaj skandalozan slučaj maloletničke trudnoće uznemirio je zaposlene u „Frontu“, koji kažu da je tužno videti dete u takvoj situaciji.
– Primljena je u subotu. Došla je u pratnji roditelja. U 38. je nedelji trudnoće i za dve sedmice bi trebalo da se porodi. Zasad je sve u redu, jedino što je devojčica uplašena! Ona je još uvek dete! Njeni drugari idu u sedmi razred i igraju se, a ona treba da postane majka. Otac deteta ima 15 godina – kaže naš izvor iz „Fronta“.

Ovakve trudnoće nose i mnogo veće rizike za majku i bebu, jer mladi organizam nije u potpunosti prilagođen trudnoći. Međutim, maloletna lica ne mogu ništa da odluče bez saglasnosti roditelja, a često kriju trudnoću ili zbog neiskustva kasno i saznaju da su u drugom stanju, pa abortus nije opcija – ističe dr Rakić.

Zorana Mihajlović, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade, kaže da nezvanični podaci pokazuju da u Srbiji ima i do 16.000 maloletničkih trudnoća godišnje:
U 90 odsto slučajeva te trudnoće su neželjene, što dalje utiče na zdravlje tih devojčica. One jednostavno u tom uzrastu nisu ni psihički ni fizički zrele da postanu majke. I dečake i devojčice moramo da naučimo odgovornom seksualnom ponašanju. Nema tu mesta stidu, sramoti ili bilo čemu drugom, jer ovde je u pitanju zdravlje naših najmlađih.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter