Izvor:
09.04.2017 u 22:26
0

Slovenci u haosu: GUŽVE NA GRANICAMA NEPODNOŠLJIVE!

Ogromni zastoji na granici Hrvatske i Slovenije nastali posle uvođenja sistematskih kontrola na spoljnim granicama šengenske zone su "nepodnošljivi".

To je rekao slovenački premijer Miro Cerar i dodao da će dve zemlje predložiti promene Evropskoj uniji.

"Sprovođenje direktive EU na granici sa Hrvatskom stvorilo je potpuno neizdržljive uslove poslednjih dana", ocenio je Cerar u Tviter poruci.

Slovenački premijer je rekao da je juče razgovarao sa svojim hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićemi i da su se složili da je ta situacija "neprihvatljiva".

"Slovenija i Hrvatska pripremiće predloge Evropskoj komisiji da se na adekvatan način modifikuje taj režim što je pre moguće", rekao je Cerar.

Uvođenje sistematskih kontrola na spoljnim granicama šengenske zone od petka stvara ogromne zastoje na prelazima između Hrvatske i Slovenije, što je glavna tranzitna ruta za turiste na Balkanu.

Evropska komisija je predložila te mere posle napada u Parizu 13. novembra 2015. i stupile su na snagu u petak. Njihova meta su "strani borci" koji idu u Irak ili Siriju ili se odatle vraćaju.

Prema novim propisima predviđa se provera baze podataka za svaku osobu koja prelazi šengenski prostor.

b92.net
Foto: wikipedia, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter