Izvor:
12.04.2017 u 12:59
0

POSKUPLJENJE GORIVA OČEKUJE NAS ZA 10 DANA: Evo koliko će koštati litar!

Najcrnje prognoze kažu da bismo do kraja godine mogli da očekujemo novu turbulenciju na tržištu nafte.

Cena barela nafte u svetu diktira njen skok i u Srbiji, gde stručnjaci očekuju da će u roku od samo dve nedelje dostići poskupljenje od pet dinara po litru!

Tako benzin BMB 98, koji je prošlog petka koštao 151 dinar po litru, juče se u proseku prodavao za skoro 154, a u narednih deset dana poskupeće na više od 156 dinara. Cena Evrodizela će u istom periodu sa 150 dinara skočiti na 155.

Pumpadžije kažu da poskupljenje goriva diktira cena barela nafte na svetskom tržištu, koja je skočila zbog novih ratnih dejstava u Siriji.

Najcrnje prognoze kažu da bismo do kraja godine mogli da očekujemo novu turbulenciju na tržištu nafte, te da će gorivo prebaciti projektovanu vrednost od 160 dinara po litru.

Poskupljenje je počelo u petak i do današnjeg dana sve vrste goriva su poskupele za dva do tri dinara. Gorivo u Srbiji će poskupeti još dva i po do tri dinara u narednih dest dana i tu će se završiti skok cena – rekao je za Informer vlasnik jedne od benzinskih stanica u Srbiji.

U Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS) smatraju da neće biti drastičnijeg porasta cene nafte, ali da će, ukoliko se to i dogodi, Vlada Srbije reagovati i spustiti akcize.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/cityradio999, Twitter/Yumreza

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter