Izvor:
15.04.2017 u 15:42
0

Sud više neće dozvoliti da zastari prekršaj: KO NE PLATI KAZNU BIĆE HAPŠEN I NA GRANICI, AKO TREBA I PRED PORODICOM!

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, Milan Marinović, kaže da bi većina ljudi koji ne plate kaznu za neki prekršaj radije robijali, nego je odradili kroz društveno-koristan rad.

Verovatno ih je sramota da ih neko vidi kako čiste ulice ili skupljaju lišće, pa radije odu u zatvor, gde 1.000 dinara kazne zamene za jedan dan u ćeliji – izjavio je za Milan Marinović.

Kazna društveno-korisnog rada se u Srbiji primenjuje od 2009. godine.

Pre neku godinu u Novom Sadu više od 200 okrivljenih, koji su mogli da odrade neplaćene kazne, odabralo je zatvor. Rad u javnom interesu najčešće se izriče kod dela iz oblasti saobraćaja, krađe struje… Međutim, bilo je slučajeva i da su se oni koji su se odlučili za zatvor predomislili posle dan-dva u ćeliji, pa su platili kaznu da odmah izađu – dodaje Marinović.

Predsednik prekršajnog suda u Beogradu takođe ističe da više neće biti moguće izbegavanje kazni i da će se okrivljeni privoditi čak i na granicama.

Na primer, okrivljeni ste, a ne dolazite na suđenja. Sud izda naredbu policijskoj stanici u opštini na kojoj živite da vas privede. Policajci odu na vašu adresu, a vaši roditelji kažu kako ste, recimo, otišli u inostranstvo na duže vreme. U takvim situacijama sud može raspisati opštu naredbu za privođenje svim policijskim upravama na teritoriji Srbije. I, na primer, okrivljeni krene s porodicom na more, zaustavi se na granici da preda pasoše, a policija ga odmah privede, o njegovom trošku odveze u sud gde mu se sudi, pa makar to bilo i na drugom kraju zemlje. Poručujem svima, javnim ličnostima pogotovo, da se ubuduće neće izvlačiti i čekati da zastare kazne – zaključio je Marinović.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter