Izvor:
18.04.2017 u 18:03
0

SNEG PAO U ZAGREBU: Nevreme se približava Srbiji!

Čehe i Poljake danas je na putevima neprijatno iznenadio sneg u aprilu – kada mu vreme nije, kao i haos u saobraćaju, posebno što su mnogi vozači disciplinovano već zamenili zimske gume na automobilima za letnje.

Sneg otežava saobraćaj i na autoputu koji povezuje Prag i Drezden i to u pograničju u planinskom terenu gde je napadalo nekoliko centimetara svežeg snega a slično stanje je i na istoku Češke.

U belo, snežno jutro probudili su se nakon tmurne hladne, kišne noći i žitelji Varšave u susednoj Poljskoj, gde su se zabeleli travnjaci i drveće, krovovi, parkirani automobili, iako se se zbog temperatura viših od nule sneg brzo topi.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/sneg%20zagreb.JPG?m=1492513301

Širom Hrvatske stiglo je najavljivano pogoršanje vremena. Tako je u sedam sati ujutro u Požegi, Kninu, Đakovu, Županji, kao i u Vinkovcima izmereno svega 2 stepena Celzijusa! U Zagrebu je izmereno 7 stepeni, a na Sljemenu je pala i susnežica. U Šibeniku je u 7 sati izmereno 6 stepeni, kao i u Metkoviću, u Zadru je izmereno 8, u Splitu 10 stepeni, kao i u Dubrovniku.

Istok Hrvatske biće oblačan uz povremenu kišu koja se predviđa sredinom dana i poslepodne. Duvaće mestimično umeren severozapadni i severni vetar te će biti još malo hladnije nego u ponedjeljak.

Slično će biti i u zapadnijim područjima uz najvišu temperaturu od 9 do 12 stepeni. I tu će tokom dana ponegde biti umerenog vetra, uglavnom severoistočnog i severnog. A uz većinom oblačno vreme treba računati i na kišu, piše HRT.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter