Izvor:
18.04.2017 u 19:42
0

VOZAČI, PAZITE SE: Policija od ponoći presretačima lovi prestupnike!

Od ponoći saobraćajna policija najavljuje dvadesetčetvoročasovnu akciju "Spid Maraton", gde će se u naseljenim mestima, ali i na putevima, brzina meriti radarima. Novost je da će biti primenjena nulta tolerancija prilikom prekoračenja, a posebna pažnja biće usmerena na vozače motocikala.

Kako piše na sajtu RTS, pripremljenja je specijalna brigada na motocikilma – presretačima, koji će bez obeležja policije uočavati prekršioce i sprovoditi ih do prve patrole, koja će ih sankcionisati.

Vozači motocikala, najavljuju u policiji, neće više moći od gradskih ulica da prave trkačke staze. Motori-presertači mogu da razviju brzinu i do 300 kilometara na čas, pa, kako tvrde u MUP-u, stići će bahate vozače i naplatiti im kaznu.

Dodaju i da se ova akcija spovodi u čitavoj Evropi u 24 zemlje, a da će podaci biti dostupni svim saobraćajnim stručnjacima koji će analizom moći da utvrde koje sve mere treba da se preduzmu da se smanji broj poginulih motociklista na drumovima.

Brzi i bez obeležja

Boban Milinković iz Saobraćajne policije kaže da su motocikli-presretači bez obeležja, ali da su snabdeveni zvučnim i svetlosnim signalima u skladu sa zakonom.

– Oni će uočavati prekršaje i nesavesne vozače dovoditi do patrola koje će ih sankcionsati – objašnjava Milinković.

Od početka godine na našim drumovima poginulo je 11 motociklista. Godišnje pogine oko 50, a povrđenih je deset puta više, pa su ovakave kontole neophodne, kažu u MUP-u.

– Podaci govore da čak 30 odsto motociklista vozi bez vozačke dozvole određene kategorije, cak 11 odsto njih je pod dejstvom alkohola, a preko 50 odsto poginulih mlađi su od 30 godina – ističe Aleksandar Radenković iz Saobraćajne policije.

Mobilni telefon i pojasevi

Pored kontole motociklista, motori-presretači MUP-a kontrolisaće i upotrebu mobilnih telefona u vožnji kao i nevezivanje pojaseva u vozilu i to na prednjim i zadnjim sedištima.

U MUP-u kažu da će posebno biti na udaru roditelji koji nebezbedno voze decu, ali i oni koji sami ne koriste pojas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter