Izvor:
27.04.2017 u 16:22
0

OPREZ: Ovo nisu gumeni bomboni, već nova droga koja ubija!

Na ilegalnom tržištu droga pojavila se još jedna nova, sintetička, ovaj put takva koja miriše na jagode i izgleda poput žvakaće gume ili gumenih bombona.

Zapadna Europa već neko vreme zna za novi oblik kristalnog metha, podvrste amfetamina, posebno ozloglašene po tome što spada u jedan od najružnijih i najbržih načina za umreti.

Upravo zbog okusa i izgleda, a zabeležili su se i slučajevi kad je "jagoda-meth" pronađen i u čokoladnoj varijanti, na oprezu posebno moraju biti roditelji male dece.

Crystal meth je poznat je već dugo, nikada mu nije nedostajalo niti popularnosti. Poslednjih godina je, međutim, sve popularniji u zemljama Europske unije i SAD-a.

Broj korisnika i zavisnika povećava se svake godine, a zapadne vlade do sada su u pravilu nemoćne u sprečavanju stalnog rasta broja zavisnika. Nakon dužeg vremena uzrokuje teške organske i psihološke poremećaje.

Ovaj prah, poput sićušnih kristala, zbog čega je poznati i kao "ice", odnosno "led", može se uživati oralno, snifanjem, pušenjem ili čak intravenozno, špricom.

Proizvodnja je u osnovi jako jednostavna, zato ga se proizvodi po kojekakvim katastrofalnim divljim laboratorijima, a kada se uzme, ekstremno snažno aktivira moždane stanice za ugođaj, zbog čega razvija i snažnu fizičku i psihičku ovisnost. Gram košta oko 70 eura. Puno je opasniji čak i od kokaina i heroina, jer djeluje izrazito naglo. Zavisnik vrlo brzo počinje fizički propadati, dobija jezive ekceme i plikove po celom telu, a mnogima od njih kraju bude dijagnosticiran HIV ako su koristili nesterilne šprice.

ekspres.hr
foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter