Izvor:
01.05.2017 u 17:24
0

GASITE VATRU I ČUVAJTE SE KRPELJA: Evo kako se slavi 1. maj u Jagodini!

Prvomajski uranak, po tradiciji, napunio je izletišta u Pomoravlju, Resavi i Levču, čemu je pogodovalo i lepo vreme – porodice i drugari na okupu, miriše roštilj, prebiraju se žice na gitari, a vatrogasci upozoravaju da se ugase vatre a lekari da se čuva od krpelja.

Izletnici, u populranom izletištu "Potok" u Jagodini, kojih je iz sata u sat sve više, rekli su Tanjugu da je vreme teško ali se tradicija prvomajskog uranke "ne propušta, uprkos svemu".

U "Potoku" gde je sinoć, na letnjoj pozornici kraj vodopada, održan tradicionalni prvomajski koncert Društva za kulturu "Kablovi", danas je puno izletnika, i svako se zabavlja na svoj način: neki se znoje uz roštilj, neki meze, neki spavaju na travi ili pevaju uz gitaru a neki igraju lopte.

Neki su u obilasku ZOO vrta i Muzeja voštanih figura koji i danas rade a rade i lokali u "Vivo" šoping centru…

Na parkingu "Akva parka", postavljeno je nekoliko ringišpila, rade restorani ispod šatora, prodaju se mekike, liciderska srca i druge stvaru karakteristične za srpske vašare.

Puno je izletnika i kod manastira "Jošanice", Crnom vrhu, kraj Velike Morave kod Jagodine, Kalenicke reke kod manastira Kalenić kod Rekovca, kod Resavske pećine, Lisinama i Senjskom Rudniku u opštini Despotovac, Sićevcu kod Paraćina… mestima gde se za 1.maj tradicionalno okuplja narod.

Neki su, rekli su Tanjugu, došli juče po podne i noćas da bi "zauzeli bolja mesta i ona na kojima su bili lane i prošlih godina".

Za posetioce su otvoreni i Resavska pećina kod Despotovca i Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter