Izvor:
05.05.2017 u 18:50
0

„Afera seksualno obrazovanje“ : GEJ LOBISTIKNJE OTUPŠTENE ZBOG SKANDALOZNIH UDŽBENIKA ZA DECU!

– Osim Biljane Lajović, koja je ekspert za ovu oblast, angažovaćemo iskusne školske psihologe koji su prošli sve potrebne obuke na temu nasilja u školama. Taj tim biće direktno odgovoran isključivo ministarstvu. Hoćemo bolju saradnju sa lokalnim samoupravama, centrima za socijalni rad i svima koji su na bilo koji način u dodiru sa obrazovno-vaspitnim sistemom. Hoćemo da se vidi prisustvo timova ministarstva na terenu – rekao je ministar.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Zanimljivosti/deca.jpg?m=1471553660

Lajovićeva je godinama rukovodila Jedinicom za borbu protiv nasilja, kako se nekada zvala Grupa za zaštitu od nasilja pri ministarstvu, a pre godinu i po dana otišla je u penziju. Formiranje novog tima stručnjaka, Ministarstvo prosvete je najavilo pre dve nedelje, kada su saopštili odluku o povlačenju Obrazovnih paketa o seksualnom nasilju. Tom prilikom su saopštili da će novi tim stručnjaka, dečjh psihologa i pedagoga raditi novi materijal za nastavnike i vaspitače, namenjen prevenciji i sprečavanju seksualnog nasilja.

Ovakva reakcija Ministarsta prosvete usledila je nakon što se podigla bura u javnosti zbog spornog sadržaja obrazovnih paketa koji nisu prilagođeni našoj kulturi, tradiciji, kao ni uzrastu dece kojima je namenjen, podseća list. Ovo je na kraju priznao i sam ministar Šarčević koji je 19. aprila najavio da će pomenuti materijali, namenjeni vaspitačima i nastavnicima biti korigovani. Podsetimo, portal Happytv.rs prvi je pisao o ovom skandalu.

Međutim, nevladina organizacija Incest trauma centar, koja je izdala ovaj obrazovni paket, nije pristala na bilo kakve izmene, pozivajući se na svoja autorska prava. Ova organizacija je u saopštenju podsetila da je taj nastavni materijal izrađen u saradnji s Ministarstvom prosvete od marta do novembra 2016. godine, nakon čega je predstavljen javnosti.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/seksualno%20obrazovanje.jpg?m=1493980088

Takođe, Incest trauma centar je naveo da su pojedina poglavlja pisale tri predstavnice Ministarstva prosvete, tačnije Gordana Medenica, Smiljana Grujić i Biljana Lajović, čija se imena nalaze na spisku autora ove publikacije, piše list. Priručnik namenjen nastavnicima u osnovnim i srednjim školama ima oko 450 strana i obuhvata nastavu iz deset predmeta.

U ovom nastavnom materijalu, između ostalog, objašnjeno je šta su: francuski poljubac, masturbacija, analni i oralni seks, opisane su seksualne scene i dat je predlog kako odgovoriti učeniku kojem se sviđa pripadnik istog pola.

HAPPYTV.RS /Politika

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter