Izvor:
12.05.2017 u 14:36
0

REKONSTRUKCIJA BRANKOVOG MOSTA DO 15. JUNA!

Rekonstrukcija pešačko-biciklističke staze na saobraćajnici treba da počnu sredinom sledećeg meseca. Kompletna sanacija na tom potezu će biti završena do kraja građevinske sezone.

Obnova Brankovog mosta počeće 15. juna! Radovi bi trebalo da budu gotovi do novembra, a posao rekonstrukcije dobila je "Mostogradnja". Most decenijama nije održavan, a oštećenja su bila veća nego što se prvobitno mislilo. Odlukom inspekcije, staza za bicikliste zatvorena je duže od dve godine.

Problem je nastao jer most decenijama nije održavan, a kada je počela izrada projekta, pokazalo se da su oštećenja veća nego što se u prvi mah mislilo. Tako da će rekonstrukcija biti obimnija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da budu završeni do kraja građevinske sezone – rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ugovorila je sanaciju pešačke staze na uzvodnoj konstrukciji Brankovog mosta sa "Mostogradnjom", a vrednost radova je 210 miliona dinara. Tokom nekih faza rekonstrukcije, protočnost mosta će biti smanjena zbog zatvaranja nekih traka, a vozačima će biti potrebno dodatno strpljenje.

Pre tri godine urađena je detaljna analiza stanja pešačke staze i tada je konstatovano da su oštećenja čelične konstrukcije i betonskih ploča dosta teška i da se ova oštećenja ne mogu popraviti kroz uobičajeno održavanje – navode iz Direkcije. – Projektom je predviđeno da se zameni 432 metra staze sa ogradom, kao i ivičnjak između pešačke staze i kolovoza. Izradiće se potpuno nova pešačka staza sa konzolama i ivičnjakom. Ograda će se demontirati, sanirati i ponovo ugraditi, s tim što će biti podignuta na odgovarajuću visinu od 1,2 metra zbog bezbednosti biciklista.

NAĐENO REŠENjE ZA LIFTOVE

Menadžer Goran Vesić naveo je i da će uskoro biti rešen i problem liftova na Mostu na Adi.

– Novim rebalansom budžeta jedan deo novca biće prepušten Direkciji za građevinsko zemljište u svrhu održavanja objekata.

Izovr: Novosti
Foto: Twitter/spalesrbija11

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter