Izvor:
12.05.2017 u 15:15
0

Telo i izveštaj o smrti Olivera Potežice stižu u Srbiju: DO NESREĆE DOŠLO USLED OTKAZIVANJA KOČNICA? (FOTO)

Završena obdukcija ambasadora Srbije u Libiji, koji je podlegao povredama posle saobraćajne nesreće u Tunisu. Sahrana planirana za 17. maj. Nema naznaka da je neko planirao otmicu diplomate.

TELO ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice (64) biće dopremljeno u našu zemlju za nekoliko dana, a sahrana je planirana za sredu 17. maj. Obdukcija je završena i izveštaj tuniske policije bi trebalo da bude poslat sa telom.

Srpski diplomata preminuo je prekjuče u bolnici u tuniskom gradu Susu posle gotovo desetodnevne borbe lekara da mu spasu život. On je imao tešku saobraćajnu nesreću 2. maja, kada je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izgubio kontrolu nad automobilom, nedaleko od Susa, udario u metalnu ogradu i prevrnuo se nekoliko puta.

Sa brojnim prelomima i hematomima prebačen je u lokalnu bolnicu, činilo se da će biti bolje, ali srce nije izdržalo teške povrede. Lekari su razmatrali i mogućnost da ga prebace u tunisku prestonicu, ali su zbog karaktera povreda ipak odlučili da ga ne pomeraju.

Prvi nalazi veštačenja govore da je došlo do pucanja sve četiri gume. Sada se utvrđuje da li je do nesreće došlo usled pucanja jedne, a da su tokom prevrtanja stradale i ostale gume. Pored toga, sumnjivo je i oštećenje na jednom delu kočionog mehanizma, pa se i on sada dodatno veštači.

– Očekujemo da nam kompletan policijski nalaz o rezultatima istrage stigne sledeće nedelje – kažu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. – Potežica je bio u tuniskoj oblasti Mahdija, nedaleko od Susa, kada je vozilo udarilo u bankinu. Vozio je sam i nije bilo drugih povređenih. U policijskom izveštaju biće navedeno i kojom je brzinom vozio, kao i da li je imao alkohola u krvi.

Naš izvor iz MSP navodi da nema naznaka da je neko pokušao da otme Potežicu, kao i da nije tačno da je do udesa došlo na istom putu gde su novembra 2015. kidnapovani službenici naše ambasade.

– Taj oružani napad na kolonu vozila naše ambasade dogodio se nedaleko od Sabrate u Libiji – kažu u MSP.- Reč je nekoj vrsti zaobilaznog puta, kojim su naše diplomate htele da izbegnu rizičnu oblast. Potežica je imao udes u drugoj državi, u Tunisu. Za ovaj put smo bili obavešteni i imao je saglasnost Ministarstva. Bar jednom nedeljno je odlazio tamo kako bi obavio poslove za ambasadu u Tripoliju.

VEST o smrti ambasadora Potežice stigla je i do porodice pokojnog Jovice Stepića (61) iz Makca kod Velikog Gradišta. Jovičina braća Dragan (59) i Velja (52) iz Makca i ćerka Olivera (40) iz Carevca, za ovu vest saznali su iz medija.

– Čuo sam na televiziji da je Potežica preminuo. Sve što mogu da kažem to je da je okončao život kao i moj brat. Umro je i Jovica, umro je i on, pa su sad jednaki – rekao nam je juče Dragan Stepić (na slici).

Posle sahrane brata, u februaru prošle godine, o okolnostima Jovičinog stradanja ni Draganu, ni ostalim članovima porodice, do danas nije dostavljen nikakav izveštaj, ni zvaničan, ni nezvaničan. Na Jovičinoj sahrani, njegov mlađi brat Velja izjavio je da je Jovica sa ambasadorom Potežicom bio toliko blizak, da su se smatrali braćom. I deca ambasadora bila su vezana za njega, jer se on očinski ponašao prema njima.

D. N.
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter