Izvor:
12.05.2017 u 18:53
0

NEMAČKA TRAŽI MILION RADNIKA: OVO SU NAJTRAŽENIJA ZANIMANJA!

Čak milion i šezdeset i četiri hiljade slobodnih radnih mesta nudi se u ovom trenutku na nemačkom tržištu rada. Prema podacima tamošnjeg Instituta za istraživanje tržišta rada, ovo je istorijski rekord, Nemačka nikada nije imala toliku potrebu za novim radnicima. Nemački mediji navode da su objavljeni podaci zapravo vetar u leđa za one koji su odlučili da novi život potraže baš u Nemačkoj, piše Večernji.hr.

Objavljena brojka, između ostalih, otkriva i drugu stranu "politike otvorenih vrata" koju je Angela Merkel sprovodila prema migrantima s Bliskog istoka i severne Afrike, koji su takođe popunili pojedina radna mesta. U poređenju sa prvim tromesečjem prošle godine, na nemačkom tržištu rada je oko 4.000 radnih mesta više.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/devojka-kompjuter.jpg?m=1467892473

Od kandidata za posao očekuju se različite veštine, a najviše se traže informatičari, matematičari, elektrotehničari, zavarivači, metalski radnici, električari, ortopedi i negovatelji. Zanimljivo je kako se za 64 odsto poslova traži završena zanatska škola, dok je za 13 odsto oglašenih poslova potrebno imati visoku stručnu spremu, odnosno završen fakultet. Za 20 odsto poslova nije potrebna nikakva edukacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter