Izvor:
13.05.2017 u 00:02
0

Ispovest prostitutke iz Beograda koja je radila u Hrvatskoj: PRVO NAM PLATE DVA KOKTELA, A ONDA…

Bojan Mladenović (45) iz Stare Baške, Zoran Žic (44) iz Punta, Željko Kovačević (46) iz Krka, Josip Lukić (42) iz Rijeke i Nenad Kovačević (39) iz Stare Baške, optužen je za vođenje noćnog kluba Route 69 u Plovaniji u Hrvatskoj, gde su se tokom 2009. godine prostituisale devojke iz inostranstva. Jedna od njih bila je i Marina iz Beograda, koja je u svom iskazu otkrila detalje njihovog “posla”.

– Route 69 funkcionirao je kao svaki noćni klub, sa urednom dokumentacijom. Do juna 2009. godine (do gotovo polovine inkriminiranog razdoblja, op. n.) ni jedna ženska osoba, osim kao gošća, nije bila u klubu. Tek u junu dali smo oglas da firma traži plesačice i dame za zabavu, kako bi gosti potrošili što više novca. Plaćali smo im dnevnicu od 40 evra, plus 30 posto od konzumacije. Naglašavam da je predmet našeg poslovanja bila ugostiteljska usluga, prodaja pića, a devojkama, čiji je zadatak bio da plešu i animiraju goste na veću potrošnju pića, iznajmljivali smo spavanje u sobama u kući. Što se tiče prostitucije, ona se nikad nije odvijala u lokalu, to nikad ne bih dozvolio. U avgustu 2009. godine naslutilo se šta se događa. Ali, to se nije zbivalo u našem ugostiteljskom objektu, pa me to zapravo i nije zanimalo – rekao je prvooptuženi Bojan Mladenović.

Nisu imali uticaj?

Mladenović je u svojoj obrani, kao i ostali optuženi, odbacio optužbe tvrdeći, da se klub bavio ugostiteljstvom, a da su se plesačice i dame za zabavu bavile i prostitucijom u svom angažmanu, bez njihovog uticaja. Glavna rasprava u sudskom procesu je završena, ostala je samo presuda u postupku na osnovu optužnice USKOK-a koja petoricu okrivljenih tereti da su bili članovi grupe koja je otvorila, vodila i radila u organizaciji kluba u kojoj su se prostituisale devojke.

Presuda Mladenoviću, 44-godišnjem Zoranu Žicu iz Punta, 46-godišnjem Željku Kovačeviću iz Krka, 42-godišnjem Josipu Lukiću iz Rijeke i 39-godišnjem Nenadu Kovačeviću iz Stare Baške biće objavljena sledeće nedelje. Tada će se saznati da li je veće riječkog Županijskog suda prihvatilo tvrdnje USKOK-a da je redovna i legalna delatnost kluba bila paravan za situaciju da su u sobama smestili veći broj devojaka voljnih da se prostituišu, uglavnom stranih državljanki, ili je ipak odluka suda na tragu tvrdnji obrane koja je u završnim rečima predlagala oslobađajuću presudu, zbog nedostatka dokaza.

Prvooptuženi Bojan Mladenović – koji se tereti da je oko sebe okupio i organizovao u zajedničko delovanje četvoricu optuženih, a sa Žicom i Željkom Kovačevićem i otvorio noćni klub – potvrdio je da su se devojke, plesačice i dame za zabavu, menjale “mnogo i brzo”, da su počele da dolaze sa svih strana, a uredno su plaćale spavanje u sobama.

Bez skidanja dok se pleše

– Mogle su da plešu kako su htele, na šipki ili ne. Nisu smele da se skinu do kraja. Niko ih nije prisiljavao da se skidaju ili na bilo šta drugo, što se može dovesti u vezu sa optužbama. Nije bilo ni plesa u krilu gostiju lokala. Uostalom, na vratima kluba bio je natpis da je prostitucija u Hrvatskoj zabranjena, da se za seks ne treba plaćati – naglasio je Mladenović, za kojeg poznavaoci situacije navode da je svojevremeno u Puntu vršio dužnost opštinskog zvaničnika.

Upitan po čemu se naslutilo da se devojke bave i delatnošću što nadmašuje ples i animiranje, kazao je da se to moglo primetiti po tome što su “dosta trošile”, išle u obližnji kasino, često bile na večerama, a muškarci odlazili “gore” u njihove sobe.

– Trgovačko društvo nije zarađivalo od prostitucije, niti ikakvih drugih ilegalnih aktivnosti. Naša želja bila je da devojke u lokalu naprave što više prometa u pogledu konzumacije pića, da ostanu u lokalu, a ne da odlaze sa gostima – istaknuo je drugooptuženi Zoran Žic.

– Nisam se udružio ni u kakvu organizaciju što mi se stavlja na teret. Što se tiče prostitucije, to je bila stvar devojaka, u lokalu se to nije događalo – naglasio je pak Željko Kovačević, bivši policajac, objašnjavajući da je u klubu radio samo kao konobar.

Sat vremena seksa 150 evra

Na poslednjim raspravama pročitani su u sudnici i raniji iskazi nekoliko devojaka koje su se prostituisale. Prema njihovim rečima, najstarijim zanatom u Plovaniji bavile su se na osnovu dogovora sa Mladenovićem i Žicom, piše novilist.hr.

– Sat seksa naplaćivale smo 150 evra, pola sata je koštalo 100 evra. Kad bi gost stigao taksijem, tarifa je bila 20 evra viša. Dogovor je bio da gost mora da plati dva koktela, to je bilo ukupno oko 20 evra, a onda se moglo u sobu. Poželjno je bilo da se pre naruči što više pića koja su bila skupa – kazala je Marina iz Beograda koja je u Hrvatsku stigla u julu 2009. godine.

Devojke su u istrazi izjavljivale da je to bio i svingerski klub, a da je sav novac naplaćen za seks ostajao kod njih.

Telegraf
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter