Izvor:
15.05.2017 u 17:41
0

SRBIJA ĆE ZARADITI OD KINEZA: Evo šta ćemo im PRODAVATI!

Povodom Foruma pojas i put za međunarodnu saradnju, koji se upravo održava u Pekingu a na kome učestvuje i Aleksandar Vučić, u javnosti se ponovo govori o tome kako bi Srbija trebalo da iskoristi dobre odnose sa Kinom i uspostavi jaču ekonomsku saradnju sa ovom silom. Pitanje je, međutim, kako to učiniti a da naša zemlja iz toga izvuče profit.

Sudeći po rečima ekonomiste Milana Kovačevića, vrlo jednostavno – izvozom!

– Srbija sarađuje sa Kinom već dugi niz godina i naši dobri odnosi nisu sporni, međutim, da bismo podigli našu ekonomiju, neophodan nam je izvoz, a Kina je ogromno i odlično tržište. Smatram da bi trebalo prvo odrediti koji su proizvodi pogodni za Kineze, a zatim subvencionisati njihov plasman u Aziju. To, naravno, ne može biti masovna proizvodnja jer mi nemamo kapacitete za tako nešto, ali mogli bismo, recimo, veoma uspešno da prodajemo lekove na kineskom tržištu – uveren je Kovačević, koji smatra da su od dosadašnje saradnje Kinezi imali mnogo veću korist:

– Kinezi nam daju kredit za neki projekat, a onda njihove firme izvode radove. Pitanje je šta mi time dobijamo. Kina je ekonomska velesila koja je već u evorpske zemlje uložila oko 30 milijardi evra i još ulaže, ali trebalo bi da Srbija osmisli strategiju kako da joj se saradnja sa tom zemljom mnogo više isplati.

Izvor: Happytv.rs

Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter