Izvor:
15.05.2017 u 23:01
0

OVA VEST ĆE RASTUŽITI SVE ČOKOHOLIKE: Evo zašto čokolada poskupljuje?

Cena čokolade ide gore! Ovo je najverovatniji scenario s obzirom da je situacija na Obali Slonovače, koja proizvodi najviše kakaa na svetu, veoma napeta, javljaju svetski mediji.

Naime, vojska ove afričke zemlje nije uspela da postigne dogovor sa pobunjenicima koji zahtevaju povećanje plata. Iako se vlada obavezala da im da povećanje plata u januaru, to se nije dogodilo jer je cena kakaa, koji ova država najviše izvozi, naglo pala.

Do pucnjave je već došlo u San Pedru, tako da se narod povlači sa ulica, a radnje su zatvorene.

Cena kakaa poslednjih dana postepeno skače i sada je potrebno izdvojiti 2.057 dolara za tonu. Ipak, pobunjenici i dalje nisu dobili svoj novac i najavljuju oružane sukobe ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Svet brine zbog najnovijih događanja s obzirom da Obala Slonovače ima udeo od 42 odsto na svetskom tržištu kakaa.

Pojedini centri koji se bave preradom kakaa su već zatvoreni, te se očekuje da kriza u ovoj zemlji ubrzo rezultira poskupljenjem najslađe nam čokolade.

Izvor: Alo
Foto: Arhiva, Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter