Izvor:
16.05.2017 u 13:18
0

ZAJEDNO PROTIV TERORIZMA: Srbi i američke Zelene beretke vežbali na Goču! (VIDEO)

Zajednička obuka timova Zelenih beretki Specijalne komande američke vojske i srpske Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) posle mesec dana uspešno je završena na Goču.

Cilj ovog treninga srpskih i američkih elitnih protivterorističkih snaga je bolja obučenost, pogotovo zbog opšte pretnje od terorizma.

Pripadnik SAJ Vladan Mirković objasnio je da su oni jedinica koja uglavnom radi na specijalnim policijskim zadacima u urbanoj sredini.

Šef odbrambene jedinice pri ambasadi SAD u Srbiji Kori Ši istakao je da je SAJ tim koji uvek prvi reaguje.

Ako se ukaže neka situacija, njih će MUP prve pozvati da odreaguju. Potrebna je izuzetna mentalna i fizička spremnost da se čovek adaptira na ovakve uslove. Planina je izabrana usled povećane pretnje od terorizma među migrantima, gde bi terorista potražio potencijalni zaklon i pokušao da izbegne radar – objasnio je on.

Ši je istakao da je ovo partnerstvo izuzetno važno, i to ne samo za uključene strane, već za ceo region.

Postoje neki neprijateljski faktori koji pokušavaju da iskoriste ovaj region za organizovanje napada na neke druge oblasti ili za regrutovanje boraca za akcije u Siriji i Iraku. Naše prijateljstvo je veoma bitno da bi se ovakve mreže razotkrile i uništile – zaključio je on.

I ambasada SAD u Beogradu je tim povodom objavila video na Fejsbuku, slaveći prijateljstvo ovih timova.

Pogledajte kako je izgledala obuka:

Happytv.rs
Foto: Printskrin/Facebook/U.S. Embassy Belgrade

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter