parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

OBEZBEĐENO 100 MILIONA EVRA: Počinje obnova kliničkih centara u Beogradu!

 

Obezbeđeno blizu 100 miliona evra, od čega 70 miliona iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a ostatak od Evropske investicione banke

Privode se kraju pripreme za rekonstrukciju sedam kliničko-bolničkih centara. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je predsednica Koordinacionog tela koje se bavi ovim poslom za koji je obezbeđeno blizu 100 miliona evra, od čega 70 miliona iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a ostatak od Evropske investicione banke.

Ministarstvo građevinarstva obezbedilo je 260 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za svih sedam ustanova i potpisalo ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP, što je preduslov za realizaciju projekata.

Radovi na Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“, KBC „Dragiša Mišović“, Urgentnom centru, Klinici za neurohirurgiju KCS, Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCS i KBC Zemun počinju u septembru i predviđeno je da budu okončani 2018. godine, dok će na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ početi u novembru i biće završeni 2019.

 

Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost