Izvor:
21.05.2017 u 18:35
0

OPREZ: Lopovi pelješe bankomate! Evo kako se zaštititi!

Prilikom korišćenja platne kartice na bankomatu otvorite četvoro očiju jer je to jedini način da vam neko ne ukrade podatke a posle toga i novac.

Prevaranti iz Bugarske opet su ovih dana ojadili građane Srbije tako što su posebnim uređajima skidali podatke s kartica prilikom legalnog korišćenja na bankomatima, pravili nove i onda sami podizali novac.

Prevaranti na bankomate montiraju uređaje na čitač kartice i malu kameru, preko kojih skidaju podatke s kartice i onda snimaju PIN. Kad dođu do tih podataka prave novu karticu i onda na bilo kom bankomatu podignu novac.

Kako navode u policiji, jedan od najlakših načina zloupotrebe su terminali s bezkontaktnim plaćanjem, koji su se u Srbiji pojavili pre nekoliko meseci, a zaštita takvih kartica je nemoguća.

Osim opreznosti prilikom podizanja novca na bankomatu, građani bi trebalo da obrate pažnju na svoje račune, odnosno da proveravaju stanje, jer prevaranti obično u početku skidaju manje iznose novca kako vlasnici to ne bi primetili.

izvor:kurir
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter