Izvor:
23.05.2017 u 00:59
0

STIŽE NOVI FIJAT 500L: Proizvodnja novog modela najavljena ove godine!

Fijat-Krajsler automobili Srbija će 25. maja u Kragujevcu organizovati svečanost povodom početka proizvodnje novog modela "fijat 500L" koji će se od ove godine proizvoditi u kragujevačkoj fabrici, najavila je ta kompanija. „Stiže novi FIAT 500L”, navedeno je u pozivu za svečanost koja će biti održana u krugu kragujevačke fabrike FCA Srbija.

Ta kompanija ističe da, nakon pet godina, slavi uspeh modela fiat 500L predstavljanjem nove investicije koja će biti prekretnica u razvoju i garancija budućih uspeha kompanije FCA Srbija.

Na sajtu Fijata je navedeno da će novi "fijat 500L" biti još više nalik "fijatu 500", još praktičniji i sa još više tehnologije, kao i da će ukupno 40 odsto svih komponenata biti nove.

Novi model 500L će imati tri posebna identiteta koja pokrivaju sve potrebe: Urban, Cros s i Wagon. Motori koji najviše odgovaraju posebnim potrebama kupaca izabrani su za različite identitete modela. Linija benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski 16V motor, sa 95 KS, 1,4-litarski 16V TJet, koji isporučuje 120 KS, kao i 0,9-litarski TwinAir (nije u ponudi u Srbiji), od 105 KS.

Liniju kompletiraju dvogorivi benzinski i TNG 1,4-litarski TJet motor, sa 120 KS, kao i dvogorivi benzinski i metanski 0,9-litarski TwinAir, sa 85 KS. Ponudu upotpunjjuju dva dizel motora: 1.300 č 16V MultiJet sa 95 KS, izveden sa Dualogic prenosom i 1600 č 16V MultiJet sa 120 KS. Svi motori u skladu su sa Euro 6 standardima i kombinuju performanse i ekonomičnu potrošnju goriva.

Očekuju delegaciju Fijat Krajslera i Vučića

KRAGUJEVAC – Na svečanosti koja će se 25. maja biti održana u kompaniji Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija u Kragujevcu biće predstavljeni proizvodni planovi italijanskog proizvođača vozila u ovdašnjoj fabrici automobila koja proizvodi model „fijat 500L”.

Tim povodom u Kragujevac iz Torina stiže visoka delegacija Grupe Fijat Krajsler, a prema nezavaniačnim informacijama svečanosti u krugu kragujevačke fabrike prisustvovaće i izabrani predsednik Srbije Aleksanadar Vučić, saznaje Fonet od izvora bliskih toj fabrici.

Očekuje se da će italijanska strana saopštiti više detalja o nastavaku realizacije ugovora sa Vladom Srbije, i budućim planovima za fabriku Kragujevcu.

Zaposleni očekuju novi model, proširenje posla, veću uposlenost kao i veće zarade, zbog čega se doalzak italijnske delegacije u fabrici očekuje sa nestrpljenjem, kazao je izvor Foneta, koji je želeo da ostane anoniman.

Takve nagoveštaje potvrđuje i „veliko spremanje” u kragujevačkoj fabrici automobila, koja je detaljno „umivena” u očekivanju visokih gostiju, a ispred upravne zgrade već su parkirani svi modeli „fijata 500L” koji se proizvodi u Kragujevcu.

U sklopu tih priprema konačno je obnovljen i jedan od prilaznih mostova fabrici preko Lepenice, kod stare „Zvezde”, a intenzivno se uređuju i centralne gradske ulice u Kragujevcu. Fabrika FCA Srbija u Kragujevcu je jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru Fijat Krajsler grupe širom sveta.

U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona evra u nabavku najsavremenije opreme, anjeni proizvodni kpaciteti su oko 350.000 vozila godišnje.

Izvor: Politika
Foto: Twitter/fiatontheweb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter