Izvor:
24.05.2017 u 01:16
0

METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Sutra nas očekuju velike padavine, moguć i grad!

Do petka ćemo biti pod utacajem vlažnog i nestabilnog vazduha, u većem delu zemlje kiša i pljuskovi s grmljavinom, ponegde uz obilnije padavine i grad.

Jutarnja temperatura od 10 do 15, najviša dnevna od 21 do 24 stepena.

Prema karti objavljenoj na sajtu RHMZ, zapadni delovi naše zamlje bići najugroženiji, a celo to područje obeleženo je narandžastom bojom, koja posle crvene predstavlja najveću opasnost kad je reč o vremenu.

"Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se u objašnjenju za ovu vrstu opasnosti.

To znači da će će najviše biti pogođena područja oko Šapca, Valjeva, Loznice, Zlatibora, Požege, Prijepolja i drugih mesta, gde se očekuju velike padavine, praćene grmljavinom, što znači i mogućnost poplava.

Podsetimo, Novi Sad je danas nešto posle podneva zahvatilo snažno nevreme praćeno jakim gradom.

Grad je zasula kiša s jakim gradom koja je doslovno potopila veliki broj ulica, pa je saobraćaj na mnogim mestima stao. Novosadske ulice zabelele su se pod gradom veličine lešnika.

Nadležne gradske službe u Novom Sadu su izašle na terenu kako bi otklonile posledice nevremena praćenog veoma jakim pljuskom, olujnim vetrom i gradom, saopštile su gradske vlasti. Ukupno 12 interventnih ekipa Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija je na terenu i rade na pročišćavanju nakupljene vode u ulicama.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković rekao je da je danas palo više od 52 litra kiše po kvadratnom metru za samo dva sata i dodao da gradska mreža može da primi oko 20 litara, zbog čega su nastali problemi.

Happytv.rs/Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter