Izvor:
24.05.2017 u 15:15
0

„DAJNERS“ BLOKIRAO KARTICE: Korisnici ne mogu da podižu novac sa računa!

Korisnici "dajners" kartica u Srbiji dvostruko su oštećeni. Osim što ne mogu da koriste ove kartice za plaćanje ni u jednoj trgovini u našoj zemlji, više nemaju mogućnost ni da "obrću" novac sa "Dajnersovog" računa. Jer, onog momenta kada namire svoj mesečni dug, više ne mogu da računaju da će taj novac ponovo moći da podignu na bankomatu ili da njime nešto plate.

"Dajners klub internacional Beograd" podneo je prekjuče zahtev za pokretanje stečaja u toj kompaniji, što je kod korisnika kartica unelo dodatnu zabunu.

– Ne znam kome i šta plaćam. Da li treba da uplatim redovnu naknadu? Da li treba da uplatim ceo dospeli dug po "dajners" kartici za ovaj mesec? Jer, ako to uradim, a reč je o 20.000 dinara, te pare mi ostaju blokirane. Do sada sam uvek posle uplate mogla taj novac ponovo da koristim, bilo da podignem keš, bilo da plaćam u radnji – kaže naša čitateljka Slavica M.

U "Dajners klubu" nam je rečeno da se naknada za korišćenje ovih kartica ne obračunava od 1. maja ove godine.

– Shodno tome, mesečna, odnosno godišnja naknada, za koju su korisnici zaduženi od 1. maja ove godine, biće stornirana, a uplaćena sredstva po ovoj osnovi vraćena – ističu u "Dajners klubu". – Takođe, svim korisnicima koji su godišnju naknadu za period od 12 meseci izmirili pre 1. maja, "Dajners klub" će stornirati srazmerni deo naknade, a promena će biti iskazana na narednom izveštaju o zaduženju.

U ovoj platnoj instituciji savetuju korisnicima da redovno izmiruju svoje dospele obaveze, "kako bi izbegli eventualne naknadne troškove koji mogu da se pojave u slučaju neplaćanja".

– Troškove koji proizilaze iz kupovine na rate, korisnici će nastaviti da izmiruju na mesečnom nivou, u skladu s dospećem pojedinačnih rata i instrukcijama za plaćanje istaknutim u izveštaju o zaduženju – navode u "Dajners klubu". – Sve uplate iskazane u tom izveštaju obavljaju se u korist "Dajners kluba" na način na koji je to i do sada rađeno: uplatom na šatlerima banaka, na blagajni "Dajners kluba" u Beogradu, kao i putem elektronskog bankarstva.

Afera sa "Dajners klubom", kao izdavaocem ovih kartica, izbila je početkom maja, kada su trgovci zabranili prihvat ovih kartica. Razlog je što im "Dajners klub" nije na vreme i u celosti uplaćivao napravljen dug. Oštećeni su trgovci za svoj novac, građani, koji ne mogu ove kartice više da koriste kao platežno sredstvo, ali i "Erste kard klub", koji je nedavno postao vlasnik "Dajners kluba", kupivši ovu firmu na osnovu poturenih falsifikovanih izveštaja.

Izvor: Novosti.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter