Izvor:
27.05.2017 u 17:13
0

SLOVACI POKRENULI PETICIJU PROTIV NAŠIH RADNIKA: Srbi imaju loš mentalitet, preki su i plaše nam decu!

Hiljade građana Slovačke potpisale su skandaloznu peticiju kojom traže da se radnici iz Srbije proteraju iz njihove zemlje!

Taj dokument je prepun fašističkih komentara u kojima se kaže da su Srbi narod koji ima loš mentalitet, preku narav i da naši radnici plaše slovačku decu kada se vraćaju iz škole i obdaništa.

Ovaj nezapamćeni skandal izbio je nakon najave da bi u Trnavski region u kome se nalazi veliki broj fabrika moglo da dođe 400 radnika iz Srbije. Čim je počela gradnja stanova za gastarbajtere u opštini Voderadi, stanovnici su se podigli i brže-bolje sastavili peticiju koju je potpisalo 1.062 od 1.500 meštana. Predsednik opštine Voderadi Pavol Augustin rekao je medijima da se protive dolasku Srba jer je reč o neprilagodljivom narodu.

– Mentalitet ljudi iz Srbije ili Rumunije je drugačiji, a pre nego što uopšte dobiju šansu da se prilagode ovdašnjim uslovima, najverovatnije će otići – ubeđen je Augustin.

Na njegove reči se nadovezala i zamenica direktorke lokalnog obdaništa Adrijana Polakovicova, jedna od inicijatora peticije, koja smatra da bi Srbi napadali slovačku decu.

– Znamo kako se stranci ponašaju na radnom mestu, kako imaju eksplozivnu narav, kako rešavaju konflikte. Šta će raditi u slobodno vreme bez kontrole? Kod nas su i šestogodišnjaci navikli da idu kući sami iz obdaništa, majke će se plašiti za njih – krajnje maliciozno je istakla Polakovicova.

Ambasador Srbije u Slovačkoj Šani Dermaku rekao je za Informer da je Voderadi izuzetno mala i zatvorena sredina koja ne prihvata strance.

– Za ovaj slučaj sam saznao iz srpskih novina pošto ove ovde, makar vodeće, o tome nisu izveštavale. U opštini Voderadi nalazi se fabrika "Samsung", a inače je reč o malom mestu sa svega stotinak kuća. Lokalno stanovništvo ima ogroman otpor prema svemu što im remeti svakodnevicu na koju su navikli, pa tako i prema strancima. Nemojte misliti da sam blag i da ulepšavam stvarnost, ali ove ružne reči nisu uperene direktno prema našim radnicima, već prema svim strancima koji dolaze ovde da rade bilo da su to Srbi, Rumuni ili Ukrajinci. Međutim, povodom ovoga ću svakako kontaktirati s predsednikom celog Trnavskog regiona, koji je veliki prijatelj srpskog naroda – jasan je bio Dermaku.

Izvor: Informer.rs

Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter