Izvor:
28.05.2017 u 15:56
0

STIŽE LETO: Temperature tokom nedelje idu i preko 30 stepeni!

Letnje temperature i visok nivo UV zračenja obeležiće nedelju pred nama. Narednih dana živa u termometru, naročito u sredu, u pojedinim mestima preći će 30 stepeni, a pretežno sunčano vreme bez padavina preovlađivaće u celoj zemlji.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), već danas u većini mesta temperatura će se kretati između 23 i 26 stepeni Celzijusa. Jedino se na jugu i istoku zemlje posle podne može očekivati promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnim pljuskom sa grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, severni i severoistočni. I u Beogradu lepo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom do 25 stepeni.

Međutim, već od sutra temperature kreću da rastu, i kretaće se između 26 i 27 stepeni. Taj trend će biti nastavljen i narednih dana. U glavnom gradu, u sredu se može očekivati 31 stepen a u Novom Sadu 30 stepeni. Za stepen-dva "hladnije" biće u Nišu i u Kragujevcu, pretežno oko 29 stepeni.

Čak i na Zlatiboru narednih dana temperatura neće padati ispod 20 stepeni.

U četvrtak će biti toplo i sparno, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Zatim, do kraja nedelje pretežno sunčano uz retku pojavu poslepodnevnih pljuskova i grmljavine.

Ono što će obeležiti narednu nedelju jeste i vrlo visok stepen UV zračenja (od 8 do 10), pa je savet za sve one koji rade i borave napolju da se zaštite, nose naočare za sunce, koriste kreme za sunčanje i nose laganu garderobu, koja pokriva kožu i tako štiti od negativih posledica zračenja.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter