Izvor:
30.05.2017 u 00:08
0

MUČNI REDOVI ZA NOVE VOZAČKE DOZVOLE: U ovim mestima se čeka najkraće, u nekim gradovima je pravi pakao!

Poslednji rok za zamenu starih, papirnih vozačkih dozvola je 10. jun. Iako je zamena bila moguća u poslednjih nekoliko godina, dosta je i onih građana koji su sačekali poslednji trenutak, pa su se u pojedinim policijskim stanicama stvorili redovi u kojima se čeka i duže od sat vremena. Najveće gužve su u centralnim policijskim stanicama u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu…

Kada je reč o Beogradu, najviše strpljenja potrebno je u stanicama na Starom gradu i na Vračaru, gde se u redu za zamenu dozvola čeka u proseku po sat vremena, a u određenim periodima dana, i duže. Slična situacija je i u policijskim stanicama Palilula, Voždovac, Grocka.

Velike su gužve, stanica je jedva prohodna. Čeka se sigurno duže od sat vremena – kažu u Pollicijskoj stanici Palilula.

U Mladenovcu i na Zvezdari gužve variraju iz sata u sat.

U nekom momentu je tolika gužva da jedva svi stanu u stanicu, dok se nešto kasnije raščisti i maltene nema nikoga. U proseku se čeka pola sata – kažu u mladenovačkoj policiji.

Oko pola sata se čeka i red u Sopotu gde je, kako kažu, povećan obim posla, ali gužve nisu prevelike.

U Lazarevcu i Barajevu ima gužvi, ali se ne čeka duže od pola sata.

Ima gužvi, ali ništa preterano. Zadržavanja nisu duža od pola sata – kažu u Policijskoj stanici Barajevo.

U Novom Sadu šalteri otvoreni i vikendom

U Novom Sadu gužve su samo rano ujutru, kada građani dolaze u šalter sale da bi uzeli brojeve.

Najveća gužva je u objektu na Bulevaru Oslobođenja, gde se još pre otvaranja formiraju dugački redovi.

Šalteri u objektima Policijske uprave Novi Sad zbog povećanog interesovanja za zamenu starih vozačkih do 10. juna radiće i subotom i nedeljom – kažu u PS Novi Sad i navode da je šalteri otvoreni od 7 do 21 sat, subotom do 16 sati, a nedeljom je otvorena šalter sala na Bulevaru Oslobođenja do 14 sati.

U Kruševcu, redovi su možda i najduži, jer kako pričaju građani, čeka se i po nekoliko sati, a na red se dolazi zorom.

Zbog preopterećenosti informacionog sistema dnevno se prima samo 80 zahteva pa pojedinci dolaze u zgradu Policijske uprave u 4 ili 5 sati ujutro kako bi zauzeli što bolje mesto u redu. Naravno, uvek postoji i varijanta "preko veze"…

– Otišla sam da zakažem za predaju dokumenata za promenu vozačke dozvole u 7 sati i unutra je već bilo 30,40 ljudi, možda i više. U istom redu stoje oni koji zakazuju termin i oni koji predaju dokumentaciju. Sačekala sam malo a onda izašla i pozvala nekoliko poznanika koji rade u policiji. Njih 5-6 me je „otkačilo“ da bih na kraju uspela da izmolim varijantu da dođem kasno popodne i donesem neophodnu dokumentaciju. Za desetak dana idem da podignem novu dozvolu – govori o svom iskustvu Kruševljanka koja je, iz razumljivih razloga, želela da ostane anonimna.

Za razliku od Kruševca, užički vozači su svoju dužnost obavili na vreme, pa ispred stanica nema gužvi.

Bilo je redova pre nekoliko nedelja, ali su sada znatno kraći – kažu u užičkoj policiji.

Slična situacija je i u Nišu, gde takođe nema većih gužvi.

Kako kažu u policiji, obim posla je povećan ali zastoja nema.

– Prilikom predaje zahteva za novu vozačku dozvolu izdaje se potvrda o primljenom zahtevu, sa kojom građani u roku od 7 do 10 dana od predaje zahteva preuzimaju novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi. U maju mesecu podneto je više od 8.000 zahteva, a prema evidencijama PU u Nišu, do sada je izdato više od 106.000 novih vozačkih dozvola za vozače sa područja naše PU, navode u PU Niš. Na dva šaltera, stvaraju se manje gužve periodično, u jutarnjim satima, i posle 15 sati kada se Nišlije vraćaju s posla, ali ni tada nema više od deset građana u redu.

– Zbog povećanog broja zahteva produženo je radno vreme šaltera za vozačke dozvole, pa će se do 10. juna raditi i subotom i nedeljemo od 8 do 20 sati – kažu u policiji.

Šta sve da pripremite

Nova vozačka dozvola košta 1.572 dinara i može da se izvadi na dva načina, odlaskom u policijsku stanicu gde se predaje zahtev, ili putem E-uprave, ali iskjučivo uz čipovanu ličnu kartu.

U policijskoj stanici, uz zahtev se prilaže stara vozačka dozvola, uverenje o zdravstvenoj sposobnosti, lična karta i dokaz o plaćenoj naknadi troškova. Po želji možete doneti i jednu fotografiju 50×50 mm u analognom obliku.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter