Izvor:
15.06.2017 u 17:27
0

VULIN PORUČIO: Nasilje je neprihvatljivo!

U Centrima za socijalni rad je tokom prošle godine prijavljeno je 23.218 slučajeva porodičnog nasilja, a od tog broja 3.050 slučajeva je nasilje nad starima, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.

Vulin je na konferenciji "Zlostavljanje starjih – šta dalje, kako sprečiti?",

povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima, rekao da se najveći broj prijava za nasilje nad starijima odnosi na fizičko nasilje, zatim psihičko nasilje, zanemarivanje, ekonomsko nasilje i seksualno nasilje.

– Kada je u pitanju naslje u porodici u proteklih pet godina, broj prijava se povećao za 149 odsto,a kada je u pitanju nasilje nad starima, broj prijava se povećao za 153 procenta – naveo je Vulin.

Ministar za rad je rekao da su Centri za socijalni rad u svih 3 050 slučajeva pružili nekad materijalnu, nekad psihološku, nekada pravnu pomoć.

Prema njegovim rečima, u 38 slučajeva je podignuta krivična prijava protiv nasilnika a u osam slučajeva je zatražena mera izcricanja obaveznog lečenja nasilnika.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/ExpresportalSrb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter