Izvor:
18.06.2017 u 00:52
0

GUŽVA U ZATVORIMA U SRBIJI: U toku sledeće godine gotova izgradnja dva nova zatvora!

U zatvorima na teritoriji cele Srbije trenutno boravi 10.600 zatvorenika, a realni kapaciteti su 9.576 lica, i zbog toga se renoviraju postojeći i grade dva nova zatvora.

U zatvorima na teritoriji cele Srbije trenutno boravi 10.600 zatvorenika, a realni kapaciteti su 9.576 lica, i zbog toga se renoviraju postojeći i grade dva nova zatvora, u Pančevu kapaciteta 450 lica, i u Kragujevcu za 400 lica, uz renoviranje postojećih paviljona.

“Renoviraju su paviljoni u Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Nišu, Vaspitno popravnom domu u Kruševcu, Kazneno popravnom zavodu u Valjevu i drugim zatvorima", rekao je za Glas zapadne Srbije direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Srbije dr Milan Stevović.

On je rekao da se očekuje da za godinu dana kapaciteti zatvora budu 10.500 osoba.

Stevović je istakao da mnoge zemlje u Evropi imaju veći problem sa prenatrpanošću u zatvorima nego Srbija, iako su ekonomski snažnije.

Prema Stevovićevim rečima u Italiji je trenuto u zatvorima 74.000 zatvorenika, a njihovi smeštajni kapaciteti su 38.000, a slična situacija kao kod nas je u Austriji.

Naglasio je da Srbija prati zemlje EU kad je reč o poštovanju standarda u prekršajnim postupcima.

Jedino ima malih problema sa kapacitetima kad je reč o policijskom zadržavanju, ali će to MUP rešiti na adekvatan način.

Novosti
Foto: Twitter/romania_journal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter