Izvor:
23.06.2017 u 13:26
0

ZAVIDAN BROJ: Za godinu dana do Njujorka letelo 80 000 putnika!

Let Beograd – Njujork danas slavi prvi rođendan, a za godinu dana široktrupni avion “erbas A330″ prevezao je skoro 80 000 putnika.

Tokom proteklih 12 meseci “Air Serbia” je realizovala 204 povratna leta između Beograda i Njujorka uz snažnu i sve veću popunjenost aviona.

Predstavnici kompanije “Air Serbia” koja je posle 24 godine ponovo povezala našu zemlju sa SAD kazu da su izuzetno zadovoljni što proslavljaju prvu godisnjicu uspesne realizacije letova ka Njujorku.

Avion “Air Serbia” za Njujork poleteo je 23. juna 2016. godine u 8.08 i sleteo na aerodrom “Kenedi” u 11.45 po američkom vremenu.

“Naš prvi let bio je dugo očekivan i u Srbiji i u celoj jugoistočnoj Evropi iz dva razloga, Srbija se ponovo povezala sa SAD prvim letom koji obavlja domaća aviokompanija još od 1992. godine i uspostavljena je jedna redovna transatlantska vazdušna veza sa SAD koja polazi iz ovog regiona”, ističu u “Air Serbia”, navodi list.

Sastav gostiju je izbalansiran sa 47 odsto poreklom iz Severne Amerike i 53 odsto iz Evrope, a kada je reč o regionu, dve trećine čine ljudi iz Srbije.

U “Air Serbia” objašnjavaju da postoji i interesovanje putnika iz susednih sealja, kao i da su reakcije srpske dijaspore u Severnoj Americi pozitivne.

Oni kažu da sa do pet letova nedeljno ova linija predstavlja pogodnu opciju i za poslovna i turistička putovanja.

To je uticalo na povećanje turističkih poseta iz Amerike, a posebno onih koji kombinuju Beograd i jadransku obalu.

U “Air Serbia” ističu i da su ušli u partnerski odnos sa američkim prevoznicima kako bi se poboljšala povezanost i pojednostavilo putovanje.

Takođe su rekli da let za Njujork ima pozitivni uticaj i na trgovinu pri čemu poslovanje “Air Serbia” u oblasti robnog transporta premšuje sva očekivanja.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter