Izvor:
23.06.2017 u 19:28
0

SPREMA SE NEVREME U SRBIJI: Uskoro kreću pljuskovi i grmljavina u ovim gradovima! (FOTO)

Evropski servis Meteoalarm.eu za danas i sutra, osim narandžastog upozorenja – kojim se ukazuje na ekstremno visoke temperature, za pojedine delove države najavljuje žuto upozorenje, odnosno rizik od udara groma, intenzivnih pljuskova, grada, bujica i jakih udara vetra.

– Na udaru su jugozapadni, istočni, jugoistočni i zapadni deo zemlje, ali i Banat, Pomoravlje, Kosovo, Šumadija, Bačka, Srem i Beograd – piše u objašnjenu.

Sudeći prema dostupnoj prognozi vremena po satnicama, kiša će prvo zahvatiti sever Srbije, a izgleda da će nepogoda prvo pogoditi okolinu Novog Sada i to oko 15 sati.

Kiša se očekuje i u Užicu, oko 16 sati.

U isto vreme nevreme bi moglo da stigne u Loznicu, Negotin, Novi Pazar i Sjenicu.

Iz RHMZ su takođe potvrdili da će u poslepodnevnim časovima nakon pretežno sunčanog i veoma toplog vremena na severu Srbije uslediti osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Takvi vremenski uslovi bi mogli da se u uveče i noću presele i u ostale krajeve.

Najniža prognozirana temperatura je od 13 do 21 stepen C, najviša dnevna od 33 do 38 stepeni.

Telegraf
Foto: Printscreen/yr.no

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter