Izvor:
24.06.2017 u 15:18
0

TROPSKI DANI ĆE „PRŽITI“ SRBIJU U NAREDNOM PERIODU: Evo kolika će biti najviša temperatura!

Srbija je gorela juče na 37 stepeni, pa bi građani trebalo što pre da se naviknu na ekstremno visoke temperature, jer se pred nama tek nalazi 55 tropskih dana.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda ističu da je toplotni talas u junu doneo temperature koje su za skoro 10 stepeni iznad proseka za ovo doba godine.

Temperature su daleko iznad prosečnih za ovo doba godine, koji iznosi od 25 do 28 stepeni C. Indeks UV zračenja je takođe vrlo visok, ali to je očekivano s obzirom na vreme i temperature koje nas očekuju u narednom periodu – rekao je za Blic meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 22 C, najviša oko 34 C.

Danas je najvljena maksimalna temperatura od 33 do 37 stepeni, pa će na ulicama širom Srbije biti postavljene cisterne sa pijaćom vodom.

HappyTv
Foto: faktor.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter