Izvor:
24.06.2017 u 18:04
0

VULIN: U KASI PIO FONDA 5 MILIJARDI DINARA VIŠE!

Zahvaljujući boljoj zaposlenosti, daleko boljoj naplati doprinosa i većoj fiskalnoj disciplini mi možemo da kažemo da nam je kasa punija, a zaključno sa 22.junom u kasu PIO fonda je uplaćeno pet milijardi dinara više nego što je planirano, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je prilikom obilaska penzionera koji se nalaze na besplatnoj rehabilitaciji u Vrnjačkoj Banji rekao, da je povećanje prihoda u kasi veće za 2,81 odsto u odnosu na planirano i da su zahvaljujući tome obavezne dotacije koje idu na svaku od penzija toliko smanjene da PIO fond neće povući 11,5 milijardi dinara.

– Kada dobro radite, kada imate više zaposlenih, kada se bolje naplaćuju doprinosi možete da vodite računa o penzionerskom standardu. Politika vlade Aleksandra Vučića je bila, i svaka sledeća vlada na koju presudno bude uticao Vučić nastaviće sa tom i takvom politikom, da sve što zaradino najpre podelimo sa onima koji su najzaslužniji, da oni koji su najsiromašniji prvi osete zašto je dobro što smo u mirnoj državi, što smo obezbedili fiskalnu konsolidaciju i zato danas možemo da kažemo da smo 12.500 penzionera poslali u banje – naveo je Vulin.

On je dodao da je ove godine 1000 penzionera više poslato u banje.

– Zahvaljujući većoj količini novca, zahvaljujući tome što nismo povukli 11,5 milijardi dinara mi smo ove godine obezbedili da se penzije dotiraju sa 35 procenata, a nadamo se, ako se ovako nastavi da ćemo do kraja godine to raditi sa 33 procenata. Radi poređenja, 2012. država je dotirala svaku penziju sa 48 odsto – istakao je Vulin.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/ExpresportalSrb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter